Gezocht: straatcoördinator m/v

Begin 2016 zijn Bart van den Berg – van der Stam (Rozenstraat), Petra Volker (Dahliastraat) en Gabor Vosselman (Tulpstraat) opgestaan als straatcoördinatoren in de Bloemenbuurt om buurtgenoten te informeren over buurtpreventie. Inmiddels hebben we al meerdere vrijwilligers weten te binden en hebben Gabor en Bart samen met Johan van IJmeren (Goudenregenstraat) gezamenlijk Stichting Bloemenbuurt Tiel opgericht voor een snellere en betere samenwerking met de Gemeente Tiel.

Naast buurtpreventie zijn wij gestart met een aantal andere projecten, namelijk “Burgerhulpverlening“, “Bloemenbuurt Schoon” en “BuitenSpelen”. Binnen het Burgerhulpverlening is het zaak dat we onze buurt als een gedegen 6 Minutenzone. Met Bloemenbuurt Schoon pakken we het zwerfvuilprobleem in onze wijk aan en met BuitenSpelen maken we afspraken over het beheer van de speelplaats in het Leliepark.

“We werken op vrijwillige basis aan diverse projecten zoals buurtpreventie, burgerhulpverlening en de aanpak van zwerfvuil in de Bloemenbuurt en we hopen dat ons goede voorbeeld maakt dat buurtgenoten ons hierin zullen volgen.

Omdat vrijwilligerswerk in de buurt vooral uitdagend en leuk moet zijn hebben we besloten om te werken met straatcoördinatoren. Op deze manier blijft de verantwoordelijkheid kleinschalig, de projecten overzichtelijk en richten we ons bovenal op de straten waar we betrokkenheid voor onze projecten zien.

“We roepen buurtbewoners op om zich als straatcoördinator bij ons aan te sluiten, want een gezelliger, veiliger en schonere buurt vraagt om de samenwerking van alle buurtbewoners en de extra inzet van een aantal vrijwilligers om hen bij elkaar te brengen”.

Voor meer informatie en voor al uw vragen mag u een e-mail sturen naar informatie@bloemenbuurttiel.nl of bellen/appen met 06-12979400. Als u zich direct aan wilt melden als straatcoördinator mag u onderstaand formulier invullen. In beide gevallen nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.


Buurtpreventie_bloemenbuurt