Buurtbakken & Inleverdepot

Header_bloemenbuurtschoon

Zwerfvuil-Inleverdepot
Tielenaren betalen een extra afvalstoffenheffing (bovenop het basistarief) per keer dat zij de grijze afvalcontainer (restafval) aanbieden. Wij hebben opgemerkt dat er aardig wat buurtgenoten zijn die mee willen helpen onze buurt schoon te houden. Echter gaat het betalen voor andermans rommel ons allen een brug te ver en daarom hebben we de Gemeente Tiel afspraken gemaakt opdat wij een Zwerfvuil-Inleverdepot inrichten. 

De Gemeente Tiel heeft Stichting Bloemenbuurt Tiel van een drietal grijze afvalcontainers (240liter) voorzien zodat onze vrijwilligers ingezameld zwerfvuil kosteloos kunnen inleveren. Om zwerfvuil van huisvuil te onderscheiden maken we gebruik van groene “NederlandSchoon”-vuilniszakken. De grijze afvalcontainers zijn te vinden aan de Rozenstraat 45 (onder de carport) en voor het in bruikleen krijgen van opschoonmaterialen en zakken kunt u bellen/appen met Bart van den Berg – van der Stam van stichting Tiel Tip Top op telefoonnummer 06-12979400.


Buurtbakken
Om de snoeproute langs de Goudenregenstraat, Rozenstraat en Burg. Cambier van Nootenlaan goed aan te pakken hebben we samen met de Gemeente Tiel en Stichting Tiel Tip Top besloten om een pilot te gaan draaien met buurtbakken. Buurtbakken zijn opvallende vuilnisbakken in de openbare ruimte die worden beheerd door vrijwilligers uit onze Bloemenbuurt. De buurtbakken zijn een initiatief van Stichting Tiel Tip Top en zijn uitgerust met een vrolijk Flipje-verkeersbord en een hondenhalte. Na de proefperiode zal gekeken worden of ook andere delen van Tiel kunnen worden voorzien van deze voorziening.