Attentie Buurtpreventie!

Begin 2016 zijn Petra Völker (Dahliastraat), Bart van den Berg (Rozenstraat) en Gabor Vosselman (Tulpstraat) in samenwerking met de gemeente Tiel, politie en AVRI Toezicht gestart met buurtpreventie in de Bloemenbuurt. Na een goed bezochte voorlichtingsavond bij het RSG Lingecollege hebben zij de meerderheid van de huishoudens weten te informeren over buurtpreventie en alles wat hierbij komt kijken. In de periode hierna is grootschalig ingezet op het onderlinge gebruik van WhatsApp en BurenAlert en momenteel zijn ruim 100+ huishoudens bij ons aangesloten. 

Burgemeester Hans Beenakker opende op 25-04-2016 ons buurtpreventieproject.

Als snel kwamen er verzoeken uit de wijk met de vraag of mensen zich mochten aansluiten bij ons buurtpreventieproject. Uiteraard waren wij hier direct voorstander van, maar meer deelnemers neemt ook meer werk en verantwoordelijkheid met zich mee. Om deze reden hebben wij met elkaar duidelijke afspraken gemaakt over hoe we dit aan wilde gaan pakken en wij hebben toen besloten dat we wilden gaan werken met straatcoördinatoren. Een straatcoördinator is een betrokken inwoner uit een betreffende straat die fungeert als eerste aanspreekpunt en helpt bijvoorbeeld mee met de verspreiding van huis-aan-huisberichten. Op deze manier houden we met elkaar het overzicht en uiteraard maken vele handen licht werk.

In de tweede fase van ons buurtpreventieproject hebben we dan ook Johan van IJmeren (Goudenregenstraat), Brain en Chantale Schoots (Scheeringlaan) en Caroline en Marcel Polderman (Violierstraat) mogen verwelkomen binnen ons buurtpreventieteam. Met elkaar hebben we een tweede informatieavond georganiseerd in de Raadzaal van de gemeente Tiel waarna we officieel mochten uitbreiden.